В качеството си на доставчик на професионални решения в областта на автосервизното оборудване от водещи европейски производители, в Далко Моторс ООД не спираме да търсим новаторските продукти, притежаващи качество, функционалност, иновативност, стабилност и надеждност.
Представяме ви подемна техника от ново измерение за сервизи, предназначени за поддръжка и ремонт на камиони и автобуси – "Подемникът на бъдещето – UL" - серията вградени електрохидравлични подемници UL на AC Hydraulic от Дания, чиито оторизиран търговски и сервизен партньор за България е Далко Моторс ООД.
При проектирането на новата сервизна база на ТУРБОТРАКС БЪЛГАРИЯ, една от многото предизвикателни задачи бе да предоствим модерно решение за инсталиране на вградени в пода подемници за две работни места, подемници, които да позволяват вдигането както на влекачи, така и на триосни и четириосни камиони от гамата на DAF, на широка гама ремаркета, а също така и градски и междуградски автобуси.
Това бе изключителен шанс да предложим подемници от продуктовата гама на AC Hydraulic A/S, която включва подемник с два, три, четири и дори с пет телескопични цилиндъра с товароподемост до 15 тона на всеки цилиндър. Моделите са UL2, UL3, UL4 и UL5.
След внимателен анализ и тежки преговори, в сериозно съревнование с конкурентите ни, спечелихме доверието на инвеститора и получихме поръчката за доставка на 5-цилиндровата версия на модела – UL5. Тази версия е третият произведен такъв подемник в света и пръв в Източна Европа, което ни дава повод за изключителна гордост и удовлетворение.

 


Кратко описание на подемника:
UL5 - Електро-хидравличен вграден 5- (пет) цилиндров подемник за камиони до 75 т.
Технически характеристики:
Касета, самоносеща:
• Горещо поцинкована, с 5 телескопични цилиндъра (1 фиксиран и 4 подвижни);
• Товароподемност 15 т на цилиндър, обща 75 тона;
• Хидроизолирана, с подготовка за монтаж на дренажна помпа;
• Дължина на касетата 20 000 мм (20 м);
• Подвижен противоплъзгащ се ролетен капак с товароносимост до 7 тона, позволяващ преминаването на камион през него.
Колони/Телескопични цилиндри:
• Квадратни колони с двойно никелирана повърхност, защитени срещу усукване;
• Височина на вдигане - максималната е 1900 мм; минималната е 0 мм, изравнена с нивото на пода, което е особено важно при работа с градски автобуси;
• Разстояние между точките за вдигане: от 1300 до 19 025 мм;
• Малко количество хидравлично масло: 25л за всяка колона (общо 125 л);
• Колоните и ролетните капaци са монтирани заводски и тествани преди експедиция. Plug & Play.
Дистанционно управление:
• 2 броя дистанционни управления с Touch screen дисплей, за интуитивно управление в „ръчен” или „автоматичен режим”, показващи информация за височината на вдигане на всяка колона (в милиметри) и натоварването (в килограми), сервизна информация и визуализация на работния процес. Авариен стоп бутон.
Подемникът може да бъде разделян и използван като два самостоятелни, независимо работещи подемника, за да се обслужват две превозни средства едновременно.
Всеки един цилиндър може да бъде позициониран на различна височина, според различното разположение на точките за вдигане на камионите, след което всички цилиндри се заключват и вдигат синхронизирано.
• Кабелна връзка на дистанционното с дължина 20 метра.
Безопасност и синхронизация:
• Всеки цилиндър/колона има 2 независими хидравлични кръга, с което е осигурена оптимална безопасност и стабилност. Доказано съответствие с ЕN1493 (CE approved) и с Directive 2006/42/EC*.
• Електронен контрол на налягането, износване на маркучите и синхронизацията между колоните съгласно ЕN1494.
• Надеждна система за аварийно спускане в случай на прекъсване на електрическото захранване.
Захранване: 3 x 400 В + N + PE, 50 Хц / 63 A / 30 кВт
Шум ˂ 65 дБ (A)
Широка гама от принадлежности и височинни адаптори за оптимално вдигане на различните превозни средства.

*Директива 2006/42/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 17 май 2006 г. относно машините и за изменение на Директива 95/16/ЕО


Както цялата продукция на AC Hydraulic, така и подемниците UL са изцяло произведени, сглобени и тествани в Дания. Въпреки това съоръжението изисква прецизно проектиране на опорния фундамент, позициониране, нивелиране и монтаж на касетата, изграждане на връзки за електрозахранване и управление, както и връзка с канализацията на сервиза за отводняване на касетата чрез автоматичната дренажна помпа, вградена в нея.
Доставката и инсталацията започна още през лятото на 2016 година, с първите строителни дейности на обекта. Нашият сервизно-инсталационен екип се справи блестящо със задачата, независимо от високото ниво на подпочвените води, сериозните размери и тегло на подемника.
Подемникът бе пуснат в експлоатация в края на август 2017 г., след завършването на всички процеси по строителството и обзавеждането на сградата.
Той предоставя следните предимства:
• изключително удобство за работа – свободно движение около и под превозното средство. Нищо не пречи да достигнете до всеки агрегат на подходяща и удобна за вас височина;
• изключителна гъвкавост при работа с камиони и автобуси с различни междуосия и брой мостове;
• с помощта на подов подемник от моделите GGD може да демонтирате всички видове достъпни отдолу агрегати и части;
• стабилност и надеждност;
• сериозно съкращаване - до 50%, на времето за много от ремонтните операции като подмяна на оси, заваряване, ремонт на спирачки и цялостно обновяване на шасито.
• по-бърза и по-лесна работа. Премахва се необходимостта да работите, легнали на гръб или на колене.
От какъвто и аспект да бъде оценяван, подемникът UL е добра инвестиция в ефективност и създаване на перфектни условия на труд.
Очакваме механиците, работещи с този подемник, да дадат своята оценка за качествата и предимствата му пред останалите типове подемни съоръжения и канали. Силно вярваме, че тя ще бъде положителна, такава, каквато е навсякъде по света, където са инсталирани и работят вградените в пода подемници UL на AC Hydraulic A/S.
С подемниците на AC Hydraulic A/S вие сте готови за бъдещето!
За нас е удоволствие да предлагаме подемната техника на AC Hydraulic A/S и наистина се гордеем с този наш безкомпромисен доставчик.